Alla inlägg den 29 september 2010

Av Jennie - 29 september 2010 15:58

Hejsan!

Idag har jag jobbat och det flöt på. Nu  har jag bara i morgon kvar och sen har jag all tid i världen. Därför ringde  jag igår våran hyresvärd Håkan och frågade om jag får tapetsera om i köket och hallen och  det fick jag=) Så vi ska åka och kika på tapeter och sen ska det bli lite fräshare här!=) Om någon vet med sig att den är väldigt bra på att tapetsera så tar jag gärna all hjälp jag kan få! Jag vet nämligen inte hur man gör=) Men jag tänker såhär att kunde Marica (Fredriks syster) Så kan jag! Marica,  jag menar inte att du är inkompetent, jag menar bara att vi är nog ungefär lika kompetenta när det kommer till tapetsering=)


Nu glömde jag helt av att detta inlägget skulle handla om mina två senaste barnmorskebesök, varav det ena på specialistmödravården.

I måndags va jag hos min vanliga barnmorska och där mätte hon magen, Sf-måttet mätte nu 32 cm.

Mitt blodvärde låg på 130, alltså fungerar mina järntabletter utmärkt, jag hade inte urinvägsinfektion och bebisens hjärtljud låg väl runt 140 som det brukar och han har fortfarande huvudet ner och ja, nu är ju rumpan upp eftersom att han börjar bli så lång och så är benen invikta lixom. Fosterställning helt enkelt.

Jag befinner mig i v.33 föressten. Dålig uppdatering om det.

I tisdags så va jag då hos specialistmödravården För att göra en CTG-kurva. Det ska jag göra en gång i veckan från och med nu. Jag satt i en fotölj i 30 minuter och läste en tidning medans apparaten mätte bebis hjärtljud och mina eventuella sammandragningar. Det såg bara bra ut.

Sen tog hon tre rör med blod för att jag tydligen skulle vara med i en diabetesstudie , dom skulle försöka räkna ut varför sådana som jag får diabetes, efter som att jag inte direkt befann mig i någon riskzon för att få det. Dom skulle börja med att räkna ut om det är grav.diabetes eller typ -1 diabetes.

Sen fick jag göra ännu ett urinprov och jag hade inte urinvägsinfektion igår heller, och sen vägde jag mig och  jag väger numera 63.5 kg. Jag läste i min journal och från början vägdejag visst 54 kg, fast då va jag i v. 10 med. Men jag har ju då gått upp näääästan 10 kg.=)

Sen fick jag såklart ta blodtrycket båda gångerna med och det va som vanligt lågt men bra.


Ja, jag är noga kontrollerad som ni märker. Det känns väldigt skönt iförsig. Jag sa att jag inte vill ha något nytt läkemedel mot klådan heller. Det orkar jag inte med. Det får väl klia, även om jag blir galen på det ibland.


Nu ska jag fortsätta tvätta och sen ska jag göra stan med Mia. Vi ska nog kika på lite babykläder, hon är med gravid nämligen. En fika blir det kanske med=)


Bye!



Presentation


Jag heter Jennie och bor i Borås i en lägenhet med min pojkvän Fredrik. Vi väntar vårat första barn och det är det jag hade tänkt att denna bloggen ska handla om=). Bloggar om mina tankar och känslor och sånt som händer om dagarna.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards