Direktlänk till inlägg 13 oktober 2010

Bebissnack.

Av Jennie - 13 oktober 2010 11:57

Hejsan. Ledsen att jag inte uppdaterat på ett tag. Men ni vet ju hur irriterad jag är på min dator.


Det har hänt mycket! Denna veckan har jag varit hos både barnmorskan och specialistmödravården.

Hos barnmorskan mätte vi magen, jag vet inte vad måttet hamnade på, hon säger aldrig så jag måste alltid fråga men nu glömde jag av det.

Hjärtljuden låg på runt 134 och han har nu glidit ner i bäckenet en bit, så han är i ruckbarnt läge som man säger. Han kommer alltså inte vända sig mera. Snart är han nog fixerad med.

Mitt blodtryck va som vanligt lågt men bra och allt såg bra ut. Nästa gång ska vi skriva en sammanfattning om graviditeten, fatta hur långt man kommit då! Vi bokade in resten av besöken, det är två gånger kvar, sen bokade vi ett tredje besök den 22:a November, men då är jag nog förlöst. Det va bara ett "ifall att besök".

Sen va det ju specialistmödravården och där tog dom som vanligt en CTG-kurva. Den såg bra ut. Sen gjorde dom ett tillväxtultraljud och han är frisk och mår bra, MEN, den lille killen följer inte sin växtkurva. Han väger 2650 gram, men enligt kurvan som han hittills har följt så ska han väga 2400 gram. Den lille busen vill vara stor kille när han kommer ut!

Ja, så det är ingen minibebis som jag alltid har förväntat mig att jag ska få. Inte enorm heller, men han kommer nog väga över 3500 gram iaf.

Mamma tror starkt på att han kommer tidigare med så jag känner mig bara ännu mer stressad över allt som ska vara klart.

Jag väger numera 64 kg. Alltså iprincip oförändrat sen förra veckan.

Jag är så sjukt trött om dagarna att jag knappt kan hålla mig vaken. Men jag måste städa och städa och fixa och grejja helatiden. Igår dammsög jag och möblerade tillbaka alla möbler som stod hullerombuller i vardagsrummet efter att jag skruvat ihop garderoben till bebis. Jag passade alltså på att dammsuga bakom  och under alla möbler och damma dom. Det va sååå jobbbigt. Tvätta är inte heller en enkel match. Så när jag är vaken så får jag ont i ryggen för att magen tynger som tusan på den, och när jag sover får jag ont i revbenen för att bebisen roar sig hela nätterna med att sparka på dom så dom är lagom ömma tills jag ska gå upp. Men jag tycker inte att jag har sådana besvär att jag längtar till förlossningen. Det kommer jag nog aldrig att göra.

Men nattsömnen blir helt klart sämre och sämre. Men jag kan inte säga att jag sover dåligt än. Inte varje natt iaf. Jag vaknar ofta av att matmagen känns helt klämd, det gör jätteont i den, men då får jag lägga mig på något sätt så att den kommer ur kläm.

Jag är hungrig som ett djur. Jag kan äta hur mycket som helst känns det som. Jag blir aldrig mätt. Igår åt jag Mc Donalds nya hamburgare som för övrig va väldigt god, men jag hade LÄTT kunnat äta en till. Plus att jag åt morötter och en massa babytomater som mormor gav mig. Ingen mättnad alls.

Jag är hungrig hela nätterna.


Ja, det va väl det jag skulle informera om gällande bebis iaf. Snart är han ute. Och det enda jag vill göra fram tills dess är typ att sitta hemma och fundera och grejja. Jag känner ett stooooort behov av att bara vara hemma.

Just det ja, dom sa också att om han inte är ute den 20:e som är beräknat förlossningsdatum så sätter dom igång mig. Det vet jag inte om jag vill. Men tydligen så är det inte bra för diabetiker att gå över tiden. Det sliter väl på min stackars kropp antar jag och det är ju onödigt om han ska behöva bli större  och växa två veckor till lixom.


Bye

 
 
Ingen bild

Anne-Lie

13 oktober 2010 20:54

Hejsan!

Du är så fin med din mage!!
Tänk att han snart är här!! Mysigt!!

Kram till er alla 3!!

Jennie

13 oktober 2010 22:10

Ja snart är han här. Känner mig mer och mer höggravid faktikst. Vaknar med ömma revben och det mesta börjar bli tungt=)
Jag önskar verkligen att det ska bli så jobbigt att jag ser fram emot en förlossning, men jag tvekar på att det kommer bli så...
Och mamma tror ju verkligen på en förtidig födsel, eller rättare sagt, innan BF!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jennie - 4 februari 2011 10:53

Hejsan! ville bara påminna om att jag har en ny blogg, för att denna inte funkar så bra! Men besök mig på: alskadeingen.blogg.se   ...

Av Jennie - 2 december 2010 15:51

Hejsan. Ledsen för dålig uppdatering, men det har ju hänt en del den senaste veckan=) Gabriel valde ju inte att komma ut själv så det blev igångsättning på Måndagen den 22:a. För er som inte vet redan alltså. Fast det gör väl dom flesta. Ha...

Av Jennie - 15 november 2010 15:52

Nu väger jag 69 kg, bara så ni vet. Om ni någongång ska kalla mig tjock så är det nu, för jag tänker ALDRIG mer vara tjock. Om jag inte blir gravid nån mer gång i livet då så klart. Men fattar ni!? Jag har gått upp 16 kilo! Det är nästan inte okej. O...

Av Jennie - 11 november 2010 18:24

Hejsan. Verkligen ledsen att jag bloggar så sällan nu för tiden. Det är denna DUMMA datorn som inte klarar av min bloggsida. Ni skulle inte heller blogga om det tog hundra år att skriva ett inlägg. Jag får till och med vänta när jag måste sudda lit...

Av Jennie - 29 oktober 2010 17:09

Hejsan. Nu ska ni få höra! Det kan möjligtvis vara lite intimt så ni som känner att ni inte vill ta del av lite halvintim info om mig kan ju sluta läsa här.. Jo, igår upptäckte jag att mina bröst har börjat läcka! Visserligen läcker dom inte a...

Presentation


Jag heter Jennie och bor i Borås i en lägenhet med min pojkvän Fredrik. Vi väntar vårat första barn och det är det jag hade tänkt att denna bloggen ska handla om=). Bloggar om mina tankar och känslor och sånt som händer om dagarna.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards