Alla inlägg under juli 2010

Av Jennie - 13 juli 2010 15:39

Hejhej.

Är ju i Svedala nu men änkte ändå göra en liten update. Jag har badat i havet!! Och solat på stranden, helt otroligt skönt! Och det har åskat mycket och jag tror det kommer åska igen.

Min mage ömmar och jag är riktigt trött. Bebis sparkar ganska mycket, i alla fall så att jag är nöjd.

Tågresan hit va det mest katastrofala jag varit med om. Fem timmar sena blev vi och det på årets varmaste dag. Den resan ska ni få en detaljerad upplysning om senare, för det är heelt sjukt!


Jag saknar Fredrik väldigt mycket, men jag längtar inte hem så mycket.


Nu ska jag återgå till mitt korsord eller något=)


Bye.

Av Jennie - 10 juli 2010 19:23

Jag är ledsen att det just nu råder bloggtorka här, men jag utnyttjar faktiskt det fina vädret som alla andra och jag ska till Malmö i morgon så nu måste jag packa.

Jag har varit och badat med min lillebror idag och det va mysigt=)


Jag har även kollat in ett pytte pytte litet föl som finns hemma hos oss, endast två dagar gammalt och  det va så gulligt. Såklart glömde jag kameran när jag gick ner till hagen men jag kommer nog se den mera i sommar=)


Eftersom att jag åker till Malmö i morgon och kommer hem på onsdag så kommer det troligtvis vara total bloggtorka tills dess. Ni får stå ut.


En påminnelse: Det är v.22 nu=) Bebis sparkade hur mycker som helst i förrgår men nu har jag inte känt den nästan alls idag=( Jag hatar sådana dagar.  Hoppas den är riktigt vild i morgon=)


Hejdåååå!

Av Jennie - 8 juli 2010 12:55

Hejsan.

Jag har fortfarande inte blivit av med mina bad feelings. Jag börjar tro att det är en reaktion av att jag är ledig och slappnar av. Min kropp har varit spänd sålänge, gjort mer än vad den orkar med, stressat.

Idag har jag helt enkelt bestämt mig för att göra ingenting. Eller rättare sagt lyssna på vad min kropp känner för att göra. Den vill sova. Den vill äta, men bara lite lite i taget, så jag ska inte tvinga den att äta mycket i taget för jag har tid att äta hela dagen om det ska vara så. Jag ska inte tvinga mig själv att gå ut om jag inte vill. Jag ska inte tvinga mig att städa någonstans eller något annat tråkigt. Jag ska bara sitta här. Läsa lite. Äta. Sova.

Inatt sov jag inte särskillt bra. Vi har en tågbana i närheten (eller vad det heter) som det åker tåg på ibland (såklart). Inatt vaknade jag av att det kom tåg! Det borde jag inte ens göra för den ligger inte ens så man ser tågen, men det blir ett brusande ljud lixom. Jag vaknade av det 5 gånger! Brukar det ens komma så många tåg på natten? Jag blev ju såklart livrädd varjegång med. Sen hände det jag väntat på ett tag nu. På morgonkvisten någongång så sträckte jag på mig, även på benen och då fick jag en OTROLIG kramp i ena vaden, och det gör ju så himla himla ont så jag fattar inte hur jag ska klara en förlossning om jag inte ens klarar av kramp i vaden! Jag fick alltid det förut när jag va yngre, men nu har jag inte fått det på säkert 8 år eller något, men mamma sa att hon ofta fick det när hon va gravid, särskillt med mig, och många får ju kramp i vaderna när dom är gravida.

GUUUUD vad ont det gör. Det är fortfarande ömt i vaden. Men jag ser det som lite smärtträning=) Det kan ju jag behöva.


När bebis sparkar så känns det mycket högre upp nuförtiden med. Längre upp än naveln och det känns så mycket! Igår blev jag rädd när den sparkade så himla mycket så att hela magen rörde sig och jag fick ta ett djupt andetag.


Det är mycket jag är rädd för nu.


Idag ska jag börja på en bebislista. Saker som man behöver, sen någongång lite senare på semestern så ska jag  gå igenom med mamma och nina vad vi verkligen har.

Vad behöver man ens till en bäbis? Alltså verkligen behöver? För jag kommer inte köpa hur mycket som helst, alltså onödiga prylar. Nä, här ska det nödvändiga och sånt man verkligen använder bara få komma in!


Förlåt för att jag alltid bloggar så långt. Jag ska visa er lite bilder på vad jag köpte i stan igår sen=)


End of long story.

Av Jennie - 7 juli 2010 22:09

Tjopp.

Jag mår inte bra idag. Jag har haft en dålig känsla i kroppen hela dagen och har inte riktigt kommit överens med min kropp. Inte sugen på något, men ändå hungrig helatiden och jag har varit yr. För dom som inte vet att jag har haft panikångest, ganska svår sådan en gång i tiden så kan jag ju berätta det nu. Inte för att jag har det nu, men det kommer krypandes lite då och då och det är jobbigt, men jag kan alltid hantera det.

Men idag har det gett mig en dålig känsla, en osäkerhet på min kropp. Osäkerhet på att jag är frisk och allt är som det ska. Det är för att jag är ensam så mycket nu som det blir så. Alla bara jobbar och jobbar eller är inte hemma. Jag längtar tills jag får sällskap heela dagarna! =)


Jag lovade ju att berätta en hemlis ikväll, som ni iförsig inte kommer tro ett endaste dugg på, det gör inte Fredrik heller.

Det är såhär att min mamma och mormor och ibland pappa går hos en "healer", eller egentligen vet jag inte vad hon kallar sig, men hon sysslar med att omvandla energier i kroppen. Inget konstigt med det. Sen ser hon aurorna som alla har omkring sig och hon kan kommunicera med andar och djur. Det tycker jag inte är ett dugg konstigt eftersom att jag verkligen tror att det finns "spöken" och att man kan kommunicera med djur via tankar, "bilder i huvudet". Jag har med besökt denna kvinna när jag hade panikångest. Hon omvandlade min negativa, oroliga "sjuka" energi till positiv. Jag mådde så mycket bättre, ni kan tycka att jag blev lurad om ni vill, men JAG mådde bättre. Jag tycker att hon är fantastisk och jag kan faktiskt inte förstå varför man inte tror på det hon gör.

När mamma och min mormor berättade för henne att jag va gravid så visste hon redan om det, hon känner det via energierna från dom.

När mormor berättade att nina va gravid visste hon det redan med. När mamma hade för mycket kortison i kroppen och skulle operera bort binjuren så löste hon det med, sen slutade mamma där ett tag för att hon inte hade råd, då kom det tillbaka osv, osv.

Jag ska komma till saken nu=) Mamma berättade för henne att jag och Fredrik va intresserade av att veta könet på bebisen nu men hon sa att det va fullständigt onödigt, för hon va 99% säker på att det är en tjej. Hon vet att det är en tjej och jag litar på det. Är det inte en tjej, ja, då kommer jag nog börja tvivla, men jag litar på henne, hon har alltid haft rätt, jag skulle kunna dra upp 100  saker till som hon haft rätt om, men jag tror inte att ni tror på sånt här ändå, så jag ska inte tråka ut er.


Men jag helt hundra på att det är en tjej. Jag blir såklart inte besviken om det istället kommer ut en liten kille, men jag blev väldigt glad när mamma sa att det troligen kommer ut en tjej=)

Jag blir glad för vilket som, det är ju våran bebis vi talar om lixom, jag tror inte man kan vara besviken när den väl är ute, men jag drömmer om en tjej, det kan jag erkänna.


Fredrik tror med att det blir en tjej, men det har han trott helatiden, han tror INTE på mammas "healer" (jag vet inte vad hon har för titel). Han tycker hon är trams.


Men jag tror verkligen på tjej nu!!


End of lååång story!!=)

Av Jennie - 7 juli 2010 15:49

Jag lagade limekycklingen i alla fall. Jag fick alltså så dåligt samvete av att Fredrik inte skulle ha något att äta när han kommer hem annars. Det blev faktiskt gott, men jag åt inte av det för jag gjorde tre matlådor istället och äter det i morgon=)

Jag behöver öva på att göra storkok!


Föressten så fick jag värsta blodsockerfallet innan och det är sååååååå hemskt!

Jag äter för lite tror jag. Alltså jag får inte i mig så mycket när jag äter för jag blir mätt mycket fortare nu och så äter jag lika sällan som innan. Jag måste nog klämma in några frukter och mellanmål mellan måltiderna. Jag är ju verkligen dålig på det. Men jag HATAR blodsockerfall. Särskillt när jag är ensam. Det bättrar ju inte på min panikångest som ligger och lurar djupt inne i mig lixom.


Blä på det, nu ska jag göra mig iordning lite granna och sen ÅKA till stan. Jag är lite för svag för att promenera ner till stan i denna hetta idag!!=)

Av Jennie - 7 juli 2010 14:07

okej, ändrade planer tror jag. Kyckling tar ju tre år att tina och jag har ju ändå en matlåda från mamma igår så jag lagar det receptet i morgon när jag ändå inte har något att göra. Men då får inte fredrik någon mat när han kommer hem och då tycker jag lite synd om honom, men han kan säkert lösa det=) Alltså får jag dåligt samvete för allt nuförtiden eller? Det verkar så.


Jag har städat badrummet i alla fall och det va otroligt tråkigt. Men det är gjort i all fall.

Min städlust har med graviditeten försvunnit så brutalt långt bort. Innan kände jag alltid för att göra rent någonstans.


Jag vill inte vara ensam idag. Jag får bad feelings och kan knappt höra musik utan att bli sentimental. Jag ska till stan snart och köpa leggings och strumpbyxor och solglasögon och en datormus till Fredrik.


Nu ska jag dusha, end of story.

Av Jennie - 7 juli 2010 12:30


Vad tror ni om det här receptet:


Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
Arla smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl Arla Köket crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris, lättkokta grönsaker och bröd.



Låter det gott? Jag tyckte det, och jag har det mesta hemma. Det fanns jättemånga kommentarer till receptet som va väldigt positiva så jag testar väl.

Guuud, jag känner mig som en riktig mamma idag. Eller alltså äldre än jag brukar känna mig. Inte okej.

Haha, jag får trösta mig med att de flesta som gissar min ålder gissar runt 18-19.


Jag är faktikst bara liten=)


OBSOBSOBS!! Jag har föressten en hemlis som jag kommer berätta ikväll=)

Av Jennie - 7 juli 2010 11:17

Godmorgon!

Idag har jag att göra i alla fall för nu ska jag äta frulle, sen ska jag leta upp något gott recept på kyckling som jag har hittat på arla.se, jag ska bara välja ett först och sen ska jag gå och handla det jag behöver, sen ska jag laga den maten och sen ska jag städa badrummet och sen ska jag göra mig iordning för att GÅ till stan och fika med Malin och en tjej från min gamla klass! Ska bli jätte roligt!


Jag har till och med lite tidspress just nu! Jag gillar nog tidspress för jag gör alltid så att jag får det. Jag hade kunnat gå upp myyycket tidigare, men det fanns inte på världskartan. Fast jag lägger mig ju iförsig alltid sent. Dumt.


Bebis i magen är riktigt vild! Den bökar runt runt nästan helatiden känns det som och det är skönt. Men ibland när den bökar runt så jättemycket så blir magen jättehård och gör lite ont. Antar att det ska vara så.


Nä nu måste jag hämta mina mackor  i ugnen!!

Presentation


Jag heter Jennie och bor i Borås i en lägenhet med min pojkvän Fredrik. Vi väntar vårat första barn och det är det jag hade tänkt att denna bloggen ska handla om=). Bloggar om mina tankar och känslor och sånt som händer om dagarna.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards