Direktlänk till inlägg 15 juli 2010

Varning för extremt långt inlägg!

Av Jennie - 15 juli 2010 14:49

Okej, jag har typ förlorat alla mina läsare under den här tiden. Men så är det väl. Ni har ju iget att läsa när jag inte skriver lixom. Men jag tänker definitivt inte be om någon sorts förlåtelse. Jag vill faktiskt inte tilllbringa min semester framför datorn=)


Jag har STOR ångest för att jag inte tar kort på min mage. Men jag vet varför jag inte gör det. För det blir alltid så dåliga bilder och jag behöver hjälp att ta korten och jag behöver en bättre kamera. Jag måste fixa det innan denna ångest tar kol på mig.


Nu tänkte jag i alla fall plåga SJ lite och berätta om min Söndag, som skulle bli så trevlig med en resa till Malmö med min 79 åriga mormor.


Det började med att det va årets varmaste dag. Skinande sol och 34 grader varmt. Jag hade på mig så lite kläder jag kunde typ, och mormor konstaterade att man såg mina trosor, men, VEM BRYR SIG! Det va i alla fall snygga trosor och jag va varm!

Vårat första tåg från Borås inkom kl 13:07 helt enligt planen och vi letade upp våra säten i 1:a klass. Så fort vi satt oss konstaterade vi att det va betydligt varmare på tåget än ute! Lätt panik spred sig i min kropp och jag försökte fundera ut vad jag skulle göra om jag faktiskt svimmade? Får man ens svimma när man är gravid?

Min kära mormor som är noga med att  det ska finnas fungerande AC överallt på 2010 talet frågade konduktören varför inte AC:n va på och han svarade med en förvånad uppsyn att det faktiskt inte fanns AC på tåget. Inte ens i 1:a klass. Mormor blev butter. Som tur va fick hon byta plats med en snäll kvinna som satt på ett säte som det blåste på från fönstret. Blåste 34 grader alltså.

Jaja, väl framme i Alvesta, Sveriges näst tråkigaste stad efter Säffle så gick vi och satte oss i väntrummet och när jag då kollar avgången för vårat x2000 så inser jag att det är inställt! Upprörd går jag in till informationen och undrar om jag har solsting eller om det verkligen är sant. Personalen jag möter kollar förvånat på mig och sedan i sin dator och konstaterar va jag redan konstaterat, tåget är inställt.

"jaha" säger hon, "det visste jag inte". Sen går hon iväg och talar med sin kollega. Dom informerar sedan mig om att tåget är inställt och dom vet inte hur vi kommer till Malmö. Bakom mig kommer fler och fler upprörda resenärer in och får svaret att vårat tåg inte kommer komma. Så vi resenärer tar tag i situationen och föreslår att vi ska få ta tåget som kommer bara några minuter senare och med ska till Malmö. Så blir det, vi får gratisbiljetter till tåget och hoppar på. Vi tror att allt är frid och fröjd, förutom värmen som även i detta tåg är ofantlig pga att dom har ett tekniskt fel med tåget så AC:n är tyvärr sönder. (Herreguuuuuud).

Men vi kommer sakta men säkert närmre Malmö iaf. Trodde vi. Ca 30 minuter senare stannar tåget i en liten by som heter Älmhult. Där säger dom i högtalarna att nu åker inte tåget längre än såhär för det va tydligen stopp i Hässleholm pga elfel och brand. Så vi fick ett val. Stanna i Älmhult och ta er till resmålet på egen hand, eller Följ med tåget tillbaka till Alvesta och hoppas att det kommer en buss eller något. Då blev jag helt hopplöst uppvigen och förbannad. En havande kvinna och en 79:årig tant ska inte behöva lämnas i en by utan kommunikationer en dag som det är 34 grader och ännu varmare i tågen. Nejnej. Så Ninas man Johan ringde SJ och frågade om han skulle behöva hämta sin 79:åriga svärmor för att han var orolig över hennes hälsa och inte trodde hon skulle klara detta i värmen och undrade om han skulle behöva hämta oss med bilen. Han va skitförbannad. Men det  tyckte ju inte SJ för dom tyckte vi skulle tillbaka till Alvesta för det skulle tydligen komma ett ersättningståg!

Så det gjorde vi. Väl i alvesta får vi information om att det kommer komma ett x2000 men det är ju inget ersättningståg, det är ett ordinarie tåg som är mer än två timmar försenat. Detta tåg kommer 18:18 och vi hoppar på. Vi går in i 1:a klass för det va ju det vi hade beställt från början, men det är helt överfullt på hela tåget. Det va en jättesnäll tant som reste sig så att min mormor fick sitta ner och det va även en snäll kvinna som frågade om jag ville ha hennes plats, jag antar att hon såg att jag va gravid, men jag kunde inte riktigt med det. Så där satt jag på golvet, men detta tåget hade i alla fall fungerande AC i 1:a klass.

Vi trodde att vi nu inte hade fler problem framför oss, men ack så fel vi hade. Någonstanns innan Hässleholm fick tåget ett tekniskt fel så vi stod där i en 15 min ungefär. Sen kom vi förbi Hässleholm och mellan Hässleholm och Malmö tar det ca 40 min med tåget. Strax efter Hässleholm stannar tåget och i högtalarna meddelar dom att vi har blivit tvungna att stanna bakom ett tåg som gått sönder på spåret. Dom vet inte hur lång tid det tar. Där står vi i över 1.5 timma och väntar och väntar, sen kommer dom på att dom ska försöka få tåget framför att rulla så att vi, när det kommer ett spår till, kan köra om. Det gick saakta sakta och sen stannar vi i Höör. Där blir det VÄRLDENS jävla åskväder och blixtrar hela hela tiden och mullrar så hela jorden skakar. Hela tåget är tysta och kollar ut och jag känner mig som att jag är med i en dramatisk film.

Sedan åker tåget sakta vidare till Eslöv. Vid det laget hade Johan som skulle hämta oss sagt att vi skulle hoppa av i Lund som är hållplatsen före Malmö, för det kunde ju minst sagt hända vad som helst mellan Lund och Malmö, även om det inte är långt alls, men i Eslöv som är hållplatsen före Lund så meddelar dom i högtalarna att Det har slått ner en blixt i Lunds elcentral och dom vet inte när dom kan åka igen, men man fick hoppa av i Eslöv om man ville. Så det gjode vi. Johan tog bilen och körde till Eslöv istället och där slutade våran extrema tågresa. Vi blev ca 5.5 timmar sena, vi skulle varit i Malmö kl 16:50 men vi kom till Eslöv kl 22:30 ungefär.


Det va ingen rolig dag kan jag lova men SJ har meddelat att vi ska få pengarna tillbaka plus en värdecheck på100 kr. Tack, men jag litar inte på SJ mer.


Hemresan gick iförsig fläckfritt och vi var framme exakt enligt tidtabellen kl 18:59.


Nu sparkar bebis så hårt så jag blir helt förvånad! Jäklar vad den är stark därinne!

Nu: andra boken i twilight serien=)

 
 
Jos

Jos

15 juli 2010 23:49

Jävlar i mig vilken resa. Orkaaaa!

http://zarabi.blogg.se

 
Ingen bild

Marianne

16 juli 2010 10:19

Låter som en mardröms-resa med SJ...jobbigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jennie - 4 februari 2011 10:53

Hejsan! ville bara påminna om att jag har en ny blogg, för att denna inte funkar så bra! Men besök mig på: alskadeingen.blogg.se   ...

Av Jennie - 2 december 2010 15:51

Hejsan. Ledsen för dålig uppdatering, men det har ju hänt en del den senaste veckan=) Gabriel valde ju inte att komma ut själv så det blev igångsättning på Måndagen den 22:a. För er som inte vet redan alltså. Fast det gör väl dom flesta. Ha...

Av Jennie - 15 november 2010 15:52

Nu väger jag 69 kg, bara så ni vet. Om ni någongång ska kalla mig tjock så är det nu, för jag tänker ALDRIG mer vara tjock. Om jag inte blir gravid nån mer gång i livet då så klart. Men fattar ni!? Jag har gått upp 16 kilo! Det är nästan inte okej. O...

Av Jennie - 11 november 2010 18:24

Hejsan. Verkligen ledsen att jag bloggar så sällan nu för tiden. Det är denna DUMMA datorn som inte klarar av min bloggsida. Ni skulle inte heller blogga om det tog hundra år att skriva ett inlägg. Jag får till och med vänta när jag måste sudda lit...

Av Jennie - 29 oktober 2010 17:09

Hejsan. Nu ska ni få höra! Det kan möjligtvis vara lite intimt så ni som känner att ni inte vill ta del av lite halvintim info om mig kan ju sluta läsa här.. Jo, igår upptäckte jag att mina bröst har börjat läcka! Visserligen läcker dom inte a...

Presentation


Jag heter Jennie och bor i Borås i en lägenhet med min pojkvän Fredrik. Vi väntar vårat första barn och det är det jag hade tänkt att denna bloggen ska handla om=). Bloggar om mina tankar och känslor och sånt som händer om dagarna.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards